Norrsken Metro

Kund: Kontorsvaruhuset
Arne Ökvist, IT-chef Kontorsvaruhuset…

– Det är som att ha alla i samma hus, fast vi har drygt 60 mil mellan rummen. Tidigare hade vi olika datasystem på varje ställe. Nu har vi samma system överallt, säger en nöjd it-chef, Arne Öberg, på företaget Kontorsvaruhusen i Norrland AB, med huvudkontor i Örnsköldsvik.

Norrsken AB har steg för steg anslutit Kontorsvaruhusets 14 butiker och lager i en stor fiberring. Den sträcker sig från Skellefteå i norr, till Trelleborg i söder. I Örnsköldsvik finns servrar och support samlade, med effektivare och billigare it-drift som följd.

– Vi satsar på fiber överallt, så långt det går. Då kan vi växa utan problem, säger Kontorsvaruhusets Arne Öberg.

Norrsken har ett 3 000 kilometer långt fibernät i mellersta och norra Sverige. Genom det nära och unika samarbetet med lokala stadsnät kan Norrsken erbjuda fiberanslutning av företag på ett stort antal orter. Detta ser Kontorsvaruhuset som en stor fördel.
– Vi vill ha en part att prata med, som dessutom kan erbjuda fiberlösning till de flesta punkter. Detta erbjuder Norrsken, säger Kontorsvaruhusets Arne Öberg.


Norrsken Våglängd

Norrsken levererar våglängdstjänster med höga kapaciteter och avlämning på många orter till flera stora nationella operatörer, däribland Bahnhof, IP-Only, Bredband2 och Alltele.